Маслопреси. Технологія холодного пресування

Маслопреси холодного пресуванняМаслопреси. Технологія «холодного пресування».

Маслопреси серії ПХП різної продуктивності призначені для віджиму олії з насіння ріпаку, соняшнику (як обваленого, так і необваленого), льону, гірчиці, гарбуза, жатрофи, горіха, розторопші та інших олійних культур методом холодного пресування. Процес екстракції олії відбувається при температурі не більше 50 градусів цельсія, що є необхідною умовою для подальшого виробництва біодизельного палива, а також використання такого масла у фармацевтичній галузі.

Маслопреси серії ПХП розраховані на цілодобову безперервну експлуатацію, не вимагають спеціального монтажу, обслуговуються одним оператором.


Технічні характеристики маслопресів холодної технології

Найменування показників Од. вим. Показники по моделі устаткування
ПХП-100 ПХП-200 ПХП-500 ПХП-1 000
Продуктивність по сировині тн / добу 2,4 4,8 12 24
Сировина для переробки Насіння ріпаку, соняшнику, льону, гарбуза, та ін.
Продукти переробки Рослинна олія (температура до 50°С), макуха
Олійність макухи % 8 - 10 10 - 12 12 - 14 14 - 16
Споживана потужність кВт 5,5 11 18,5 37
Параметри електромережі 3 фази, 380 В
Габаритні розміри:
Довжина - мм 1500 2000 2000 +3100
Ширина - мм 800 1 200 1500 1 700
Висота - мм 1000 1100 1 300 1500
Вага кг 350 650 1100 2250


ГАРАНТІЯ НА МАСЛОПРЕС

1 РІК Гарантії

Переробка ріпаку на установках холодного пресування ПХП-500




  

СЕРВІСНЕ ОБСЛУГОВУВАННЯ МАСЛОПРЕСА

Особливості віджиму олії з насіння ріпаку на маслопрессі

При віджиманні олії з насіння ріпаку переналагодження маслопресса не потрібно. Для переробки ріпаку придатні насіння з діапазоном вологості 7-10%. При більш сухому насінні ріпаку потрібно їх попереднє зволоження водою шляхом її розпилення або дозованого змішування. При більш вологому насінні необхідно провести їх попереднє підсушування.

Виняткова особливість маслопресса на просторі колишнього СНД-можливість отримання олії з насіння ріпаку при ОДНОРАЗОВОМУ ОСТАТОЧНОГО ВІДЖИМУ

РІПАК ---> ріпакова олія ---> БІОДИЗЕЛЬ

Ріпак є однією з найбільш цінних і перспективних культур в загальносвітовому виробництві рослинних олій. Це культура з високою олійністю (до 45%). Ріпаку відводять важливу роль як джерелу харчового рослинного масла, а також як сировині для отримання технічних продуктів, а саме, виробництва метилових і етилових кислот ріпакової олії (або БІОДИЗЕЛЯ). Зацікавленість у рапсовій олії обумовлена ​​її складом, у тому числі жирними кислотами у складі триацилглицеринов. Їх склад підвищує стійкість масла до окислення, що, у свою чергу, дозволяє гарантувати виробникам ріпакової олії для харчових цілей більший термін придатності до вживання. Стійкість до окислення ріпакової олії в порівнянні з іншими важлива також при виробництві метилових і етилових жирних кислот в якості альтернативного палива для дизельних двигунів.

Дуже важливим питанням є поліпшення властивостей ріпакової олії на генетичному рівні. Як відомо, важливим показником для ріпакової олії є наявність ерукової кислоти. Мінімізація ерукової кислоти в маслі відіграє важливу роль при використанні масла в харчовому секторі. Для харчових цілей використовується насіння ріпаку з вмістом ерукової кислоти не більше 2% і глюкозінулатов - 3%. Згідно з галузевим стандартом України ГОСТ 46.072 на ріпакову олію, для харчових цілей можуть використовуватися нерафінована олія вищого і першого сортів, а також рафінована НЕ дезодорована і рафінована дезодорована з місткістю ерукової кислоти не більше 5% і сірки не більше 6 мг / кг.

Що стосується технічних сортів ріпакової олії, які непридатні для їжі у зв'язку з підвищеною кількістю ерукової кислоти і сумарно місткістю мононенасичених кислот в межах 53-69%, а поліненасичених - до 23%, то саме ці сорти відповідають вимогам для виробництва альтернативного палива для дизельних двигунів .

Макуха, що отримується з насіння ріпаку, містить до 37-40% цінного білка. Ріпаковий макуха використовується як живильних доповнень в рецептурі комбікормів і для годівлі худоби та птиці. Рапсове масло в порівнянні з іншими маслами з точки зору фізіології харчування людини має ряд преімущесв. Воно містить всі фізіологоческі важливі кислоти в оптимальному співвідношенні.

Рапсове масло це дешеву сировину для виробництва біодизеля. З тонни рапсу можна отримати от300 до 360 кг. масла, і з цього масла 270-320 кг. біодизельного палива. Незаперечна цінність біодизеля в його екологічною чистоті і можливості отримувати його з відновлюваної сировини.

Рапсове масло, як біопаливо, можна використовувати у вигляді чистого масла холодного пресування і етерифікованих. У першому випадку паливо подхдіт до двигунів з камерою завихрення, які дооснащені додатковою апаратурою для впорскування масла. На етерифікованих маслі можуть працювати звичайні дизельні двигуни без переоснащення.

При енергетичному використанні ріпакової олії в якості палива можливі два шляхи: централізоване і децентралізувати виробництво.

Централізоване виробництво: модифікація ріпакової олії - отримання біодизелю, і використання в дизельних двигунах будь-яких марок (отримане масло надходить на завод для хімічної переробки, а потім автозаправки). При хімічної реакції рослинне масло змішується з метанолом і каталізатором. При цьому утворюється біодизель і побічний продукт - гліцерин. Фахівці з моторам вважають біодизель найкращим, що є в наявності паливом для двигунів внутрішнього згоряння.

Децентралізіровать проиводства: незначна модифікація дизельних двигунів і використання тільки відфільтрованого ріпакової олії (отримане масло фільтрується на місці, в невеликих седиментаційних емностях і використовується в модифікованих дизельних агрегатах, місцевих котельнях або транспортних засобах).