Фільтри
Фільтри для очищення рослинного масла
Збільшення продуктивності фільтрів рослинного масла, що використовують фільтрувальні перегородки, можливо шляхом:
1) Збільшення поверхні фільтрування.
Цей шлях обмежується можливостями конструкції фільтра.
2) Збільшення тиску при фільтруванні.
Збільшення тиску при фільтруванні призводить до погіршення якості фільтраціїции.
3) Зменшення в'язкості рослинного масла, що фільтрується шляхом підвищення його температури.
При цьому можливе погіршення якості рослинної олії після фільтрації через перехід в рідку фазу (не затримуються на фільтрувальних перегородках) завжди присутніх у маслі воскоподібних речовин. Після охолодження масла ці речовини кристалізуються, утворюючи «сітку» зважених часток і погіршуючи товарний вигляд масла.
4) Зменшення питомої опору осаду.
Цей спосіб є найбільш ефективним. Він може бути досягнутий шляхом зменшення стисливості осаду за рахунок застосування допоміжних фільтруючих речовин. Найбільш поширеними допоміжними фільтруючими речовинами є діатоміт і перліт.
Недоліки при використанні діатоміту і перліту
А) Нанесення шару допоміжної речовини на фільтрувальну перегородку (намив).
Нанесення шару здійснюється за рахунок приготування дисперсії з допоміжного речовини і рослинного масла. Процес супроводжується циркуляцією приготовленого розчину до повного осадження ціркуліруемой допоміжної речовини. Зазвичай, товщина попередньо намитого шару складає 1-2мм.
Концентрація допоміжної речовини для намиву попереднього шару орієнтовно становить 1-5% за масою. Вибір надмірно великих концентрацій може призвести до утворення пухкого попереднього шару. Занадто низька концентрація може призвести до засмічення фільтра самим допоміжним речовиною.
Б) Додавання допоміжної речовини в підмет фільтрації масло.
Орієнтовно, кількість допоміжного речовини, яку додають в неочищена олія, має дорівнювати концентрації містяться в ньому домішок. При правильному виборі сорту і кількості допоміжної речовини можна в кілька разів збільшити швидкість процесу фільтрації за рахунок зменшення опору осаду. Зазвичай, концентрація допоміжних речовин становить 0.2-0.6% за масою.
В) Нанесення товстого шару допоміжної речовини для глибокого фільтрування (застосовується при низькій концентрації домішок - до 0.01% по масі) .Товщина намитого в кількості 1-2.5кг / м шару складає 3-10мм.
Способи А) і Б) найбільш поширені і можуть застосовуватися як окремо, так і в комбінації. При додаванні допоміжної речовини в неочищена олія слід вибирати з часом все більш грубий сорт, ніж для намиву попереднього шару. Недоліком при використанні діятимуть і перліту є розтріскування осаду при коливаннях тиску. Для поліпшення якості профільтрованого масла іноді до звичайних допоміжних речовин додають адсорбенти (вугілля, вибільних землі, силикогель та ін.), Що затримують високодисперсну фазу механічних домішок в рослинному маслі.
Використання лузги і макух при фільтрації рослинних олій.
Використовувані при фільтрації рослинних олій в якості допоміжних речовин різні адсорбенти (кизельгур, гумбрин, діатоміт та ін.), Хоча і збільшують пропускну здатність і якість фільтрації, але можуть надати маслу постійний присмак. Використання осаду, що залишається після фільтрації, на корм тваринам неможливо, а витяг з нього масла трудомістко і неекономічно, хоча залишкова олійність осаду становить 60 ÷ 80%.
Вельми успішно для підвищення якості і швидкості фільтрації, підвищення харчової цінності масла і кормової цінності осаду як допоміжної речовини при фільтрації може бути використана соняшникове лушпиння або макуха, отриманий при переробці насіння соняшнику на маслопресса УЕП-150. Макуха або лузга можуть бути легко подрібнені і розділені на фракції потрібних розмірів. Масло при цьому не набуває постійного присмаку. Гідравлічний опір такого допоміжної речовини нижче від зазвичай використовуються і швидкість фільтрації при 20ºС може бути збільшена в 2 ÷ 4 рази. При цьому фільтрація масла може здійснюватися не тільки через тканинні фільтри, але й через металеві сита з відповідним розміром осередків. При цьому істотно спрощується обслуговування фільтра при його очищенні.
Щоб уникнути переходу в масло восків, фарбувальних речовин, білкової фракції і слизів, бажано процес очищення масла вести при температурах не перевищують 50 ÷ 60ºС.
Для попереднього намиву фільтрувального шару з допоміжної речовини на фільтрувальної тканини в масло спочатку вводять 3% лузги або макухи потрібної фракції і здійснюють його фільтрацію протягом 7 ÷ 10хв. У процесі основної фільтрації зміст лузги або макухи становить 0.5%. При такому способі в відфільтрованому маслі видаляються не тільки механічні частки, але і знижується кислотне число, а також вміст вологи і фосфатидів.